Pyydän anteeksi, tämä osa on mahdollisesti hieman töksähtelevä sekä osittain melkoisen täynnä kissoja.

- Ramelle L.

snapshot_52f1e9f6_330206d8.jpg
Leutolaaksossa Berenice oli vihdoin saanut puutarhakerholta suostumuksen ja päässyt jäseneksi - ja vieläpä varsin hyvin arvosanoin. Kerho lahjoitti Norman perheen puutarhaan soman puutarhakaivon, jolla huhuttiin olevan maagisia kykyjä toivomusten toteuttamisen suhteen.
Andromedan opiskellessa vain kissaseurassa asunut Berenice päättikin pian testata huhujen todenperäisyyttä ja toivoi tyttärensä palaavan pian takaisin Leutolaaksoon.

snapshot_52f1e9f6_f2ffb8f8.jpg
Varmaa ei ollut, vaikuttiko kaivo asiaan vai ei, mutta jokatapauksessa Andromeda palasi hyvin pian toivomuksen jälkeen Vuorilehdontielle - mukanaan vaalea komistus, Kalpa. Nuori pariskunta halusi mennä naimisiin samantien, joskin vieraat saivat hieman odotella, onnellinen pari kun halusi viettää hääyönsä etukäteen jo aamupäivällä ennen vihkiseremoniaa.

snapshot_52f1e9f6_d2ffa73c.jpg
Andromedan ja Kalpan nauttiessa etuajassa hääyön tavanomaisista puuhista Grindylow alkoi jälleen helmeillä tutulla tavalla. Oli jälleen aika synnyttää soma pentu.

snapshot_52f1e9f6_72ffabd6.jpg
Grindylowin synnytys aiheutti paitsi luonnollisesti kissanpennun syntymän, myös Andromedan ja Kalpan havahtumisen. Päädyttyään pikaisen keskustelutuokion jälkeen siihen, ettei ollut soveliasta antaa vieraiden odottaa koko päivää, pari päätti suunnata ulos pihalle muiden luokse hetken siistiytymisen jälkeen. Ennen vihkiseremoniaa Andromedan tosin oli aivan pakko saada käydä pusuttelemassa vastasyntynyttä urospentua, Salamanderia.

grindylow.png

snapshot_52f1e9f6_f2ffaae4.jpg
Tulevan vaimonsa helliessä kissaa päätti Kalpa nauttia hieman viilentävästä mehumaatin mehusta. Pelehdinnän jälkeinen 'hetken siistiytyminen' oli tainnut mennä herralta hieman mönkään, mutta toisaalta, eivät kai vaaleanpunaiset meikit voineet olla vain naisten yksinoikeus?

snapshot_52f1e9f6_92ffa6d2.jpg
Kalpan vaaleanpunaisista prinsessameikeistä huolimatta pari tunsi olevansa onnensa kukkuloilla, kun vihkiseremonia lopulta päättyi sormusten pujottamiseen ruusunterälehtisateessa.

snapshot_52f1e9f6_52ffaede.jpg
Kalpa osoittautuikin häiden aikana oikeaksi kameleontiksi. Hetkessä tämä oli ensin muuntautunut asiallisesta kansanedustaja-miehestä vaaleanpunaista ihannoivaksi prinsessaksi ja sitten vielä nopeammin alusasussa kulkevaksi nokikolariksi tai vastaavaksi.

snapshot_52f1e9f6_b2ffad38.jpg
Andromeda kuitenkin osasi arvostaa miehensä muuntautumiskykyä - selvästi tämä ei ainakaan tylsä puoliso olisi! Koko häiden ajan tunnelma oli katossa ja ilotulitteetkin loistivat.

snapshot_52f1e9f6_f301ee1e.jpg
Häiden jälkeen Kalpa muutti Vuorilehdontielle Andromedan, Berenicen ja kissojen luokse. Mies toi taloon huimat 19 861 simoleonia ja 12 perheystävää. Mukavasti taitopisteitäkin itselleen kerännyt Kalpa on tietotavoitteinen jousimies, joka haaveilee eläväksi legendaksi pääsemisestä.

kalpa.png

snapshot_52f1e9f6_b301f5dd.jpg
Häähuuman hiljalleen haihduttua kasvoi aikuiseksi perheen sen hetken nuorin kissalapsi, Salamander. Erityisesti Andromeda ihastui Salamanderin muista perheen kissoista poikkeavaan turkin kuviointiin ja väritykseen.

snapshot_52f1e9f6_d301f84f.jpg
Valitettavasti Andromedan ja muiden ihastus Salamanderia kohtaan koitui Mooncalfin kohtaloksi. Salamander valittiin kissaperijäksi ja Mooncalf jouduttiin lähettämään tontilta pois.

snapshot_52f1e9f6_5301f892.jpg
Vaikka Mooncalfille oli
kissaeläinten adoptiokodin kautta jo löydetty uusi, turvallinen ja hyvä koti, oli kissasta luopuminen Berenicelle suuri suru ja järkytys. Kalpa taasen oli vain hyvillään; ehkä talossa mahtuisi nyt liikkumaankin, kun ympäriinsä juoksentelevia kissoja olisi yksi vähemmän.

snapshot_52f1e9f6_1301f36c.jpg
Tosin... Kalpan ilo kissojen määrän vähenemisestä ei saanut jatkua kauan, kun Berenice kissarakkaana ei voinut vastustaa kodittoman Noita -kissan somaa katsetta ja veikeitä leikkejä. Hetkessä ihastunut Berenice nappasi kissan mukaansa ja toi sen Vuorilehdontielle. Noita on horoskoopiltaan vesimies.

noita.png

snapshot_52f1e9f6_7301fd21.jpg
Tuore kissa sopeutui nopeasti talon elämään. Erityisen hyvin se viihtyi Salamanderin seurassa, ja kannustikin sitä aina riehakkaasti kissojen välisissä kiistoissa.

snapshot_52f1e9f6_1301fc82.jpg
Noidan saavuttua taloon kasvoi lähes heti Grindylow vanhukseksi. Herttainen kissavanhus sai jättää työnsä ja keskittyä viettämään kissanpäiviä talon useissa kissankoreissa lekotellen.

snapshot_52f1e9f6_73020ba6.jpg
Grindylow pääsi nauttimaan isovanhemmuudesta hyvin pian kasvettuaan. Salamander ja Noita olivat kaikessa hiljaisuudessa käyneet tutustumassa suojaisessa paikassa toisiinsa hieman enemmän, ja tuloksena oli yksi, soma pentu.

snapshot_52f1e9f6_93020cb1.jpg
Ja tämä kyseinen soma tumma pentu on horoskoopiltaan neitsyt, sukupuoleltaan naaras ja se nimettiin Demiguiseksi. Demiguise oli säikystä luonteestaan huolimatta melkoisen touhukas ja ärhäkkä pentu, ja erityisesti se koetteli leikeillään isoäitiään Grindylowia.

demiguise.png

snapshot_52f1e9f6_93034d0c.jpg
Kissojen vallatessa taloa Andromeda oli joutunut keskittymään muihin asioihin. Hän oli jo jonkin aikaa epäillyt olevansa raskaana, ja kun se alkoi näkyä päällekin päin, ei asiaa enää voinut kiistää. Innostuneena itselleen uudesta tilanteesta Andromeda suuntasi tietokoneella ja internetin syövereihin - ah, niitä kymmeniä vauvasivuja ja -foorumeja...

snapshot_52f1e9f6_5303575b.jpg
Yksi ainoista asioista, jotka saivat Andromedan raskausaikanaan irti tietokoneen äärestä, oli hänen miehensä Kalpa. Kun kyseinen mies eräänä iltana saapui töistä kotiin, huhuili vaimoaan ja ilmoitti tehneen suuren siirron elämänsä kannalta eli jättäneensä kansanedustajan työnsä ja siirtyneensä unelmiensa urheilualalle, Andromeda hyppäsi innosta kiljuen sohvalle miehensä syliin.
Berenice katseli vierestä hieman ihmetellen nuoren parin intoa ja energiaa, eikä ollut itse lainkaan varma, oliko moinen muutos ollut järkevä.

snapshot_52f1e9f6_33035854.jpg
Onnellinen ja riemastunut hymy pyyhkiytyi Andromedankin kasvoilta seuraavana päivänä, kun synnytyksen aika vihdoin koitti. Nainen ei ollut ajatellut synnytyksen sattuvan tippaakaan, mutta viime hetkillä hän tajusi asian oikean laidan ja yritti tuskastuneena keksiä keinoa lapsen syntymän peruuttamiseksi.

snapshot_52f1e9f6_73037355.jpg
Keinoa ei kuitenkaan löytynyt, ja Andromeda joutui alistumaan synnytykseen. Tuloksena oli soma pieni poika, joka oli perinyt ihonvärinsä Andromedan mystiseltä isältä ja siniset silmänsä omalta isältään, Kalpalta. Poika nimettiin Leo Minoriksi.

snapshot_52f1e9f6_1303691b.jpg
Vauvan synnyttyä olikin jo Demiguisen aika kasvaa aikuiseksi. Ja koska Kalpa oli jälleen vahvasti sitä mieltä, että taloon kaivattiin lisää kulkemistilaa, joutui kissanaaras muuttamaan uuden perheen luokse.

snapshot_52f1e9f6_33036da9.jpg
Tilaa tosin järjestyi taloon heti seuraavana päivänä toisellakin tavalla. Viikatemies saapui hakemaan elämänsä loppua lähestynyttä Grindylowia kissojen taivaaseen. Julmasti lelulla kissavanhusta huiputtaen se sai mitä tahtoi ja jätti jälkeensä kokonaisen talollisen kissasuvun kantaäitiä surevaa väkeä.

Seuraavassa osassa keskitytään sitten enemmän suvun ihmisväkeen. Kommenttien laittaminen olisi suotavaa <: