Tässä tämä seitsemäs osa sitten vihdoin on, olkaa hyvä. (:
Lupasin myös aikoinaan tuon Salamander -kissan ladattavaksi laittaa, tässä pitäisi olla. Se tosin taitaa tarvita kaikki samat lisäosat kuin minulla on [Yliopisto, Yöelämää, Kauppa auki, Lemmikit, Vuodenajat + uudempi joulupaketti], kun en osannut sitä laittaa niin ettei tarvitsisi.

- Ramelle L.

snapshot_52f1e9f6_33037100.jpg
Grindylowin poismenoa syvästi surrut perhe sai onnekseen hieman lohtua, kun muutaman päivän kuluttua Noita synnytti taas. Erityisesti Bowtruckle oli tulokkaasta mielissään, sillä se vei edes hieman ajatuksia pois Grindylowin ja hänen yhteisistä hetkistä.

snapshot_52f1e9f6_f303729b.jpg
Luonnollisesti myös kissatulokkaan emo, Noita, oli innoissaan jälkikasvusta - tai ainakin sen hygieniasta. Nuori urospentu, joka sai nimekseen Basilisk, olisi mielellään pistänyt talon järjestystä uusiksi riehakkaasti leikkien, mutta Noita kaappasi pennun pestäväkseen turhankin usein. Basilisk on horoskoopiltaan vaaka.

basilisk.png

snapshot_52f1e9f6_f304ea4e.jpg
Basilisk-pennun ihastuttaessa, vihastuttaessa ja puhdistuessa oli tullut huomaamatta aika Bowtrucklen kasvaa vanhukseksi. Se ei kuitenkaan kissan leikkisyyttä laskenut, päin vastoin - nyt Bowtruckle oli entistäkin vauhdikkaampi.

snapshot_52f1e9f6_3304d1ca.jpg
Kissojen mellastaessa lähenivät lämpöiset kesäpäivät loppuaan. Vaikka vesi virtasi vielä vapaasti, lammet ja joet olivat täynnä vihreitä vesikasveja ja huimapäisimmät uskaltautuivat uimaankin, ei sään viilenemistä voinut olla huomaamatta. Mikään ei kestä ikuisuutta, ei myöskään Leutolaakson kesä - vaikka asukkaat sitä ehkä välillä toivoisivatkin.

snapshot_52f1e9f6_7304d909.jpg
Sään viiletessä Andromedakin oli siirtynyt uimarannoilta sisätiloihin ja huomannut, kuinka nopeasti Leo Minor olikaan kasvanut. Tämä pieni poika kaipasikin nopeasti avustusta taitojen oppimisessa, ja kun äiti ja poika huomasivat tulevansa toimeen kuin äiti ja poika ainakin, Leo oppi hetkessä kävelyn jalon taidon.
Leo Minor on horoskoopiltaaan jousimies.

leominor.png

snapshot_52f1e9f6_5304d0e6.jpg
Opittuaan kävelemään, puhumaan sekä asioimaan potalla Leo Minor pääsikin jo äitinsä seuraksi syksyn puista pudottamia lehtiä haravoimaan. Tai no, kuten taaperoikäisillä yleensäkin, Leolla touhut taisivat keskittyä enemmän lehtien seassa leikkimiseen ja peuhaamiseen kuin haravointiin.

snapshot_52f1e9f6_1304e25c.jpg
Kesän kääntyessä syksyksi saapui viikatemieskin jälleen vierailulle. Tälläkin kertaa sen kohteena oli kantaäiti, joskaan ei enää kissasuvun. Berenicenkin oli tullut aika jättää Leutolaakso ja siirtyä henkisempään maailmaan.

snapshot_52f1e9f6_1304e5f7.jpg
Kantaäidin kuolemaa ei kuitenkaan ehditty surra kauaa, kun Leo Minor toi iloa elämään. Hänenkin oli nimittäin aika edetä elämässään, joskaan ei onneksi vielä kuolemaan saakka, vaan ainoastaan kasvaa lapseksi.

snapshot_52f1e9f6_7304e85f.jpg
Andromeda oli huomannut olevansa jälleen raskaana, ja halusi jakaa iloisen asian muun perheen kanssa. Leo Minorilla ei ollut mitään pikkusiskoa tai -veljeä vastaan, mutta Kalpa ei ollut tainnut toivoa perheenlisäystä aivan näin pian. Hän nimittäin latoi suustaan ties mitä töykeyksiä raskaana olevien naisten huonosta käytöksestä ja vauvojen hoidon rasittavuudesta saaden Andromedan aivan hämilleen.

snapshot_52f1e9f6_f304e8e4.jpg
Leo Minor ei pitänyt isänsä nyreästä suhtautumisesta ja otti puheeksi aikoinaan mummoltaan Bereniceltä kuulleensa asian. Pojan kertoessa nähneensä komeita kuvia isästään hääpäivänään lapsekkaasti meikattuna, nousi Kalpa nopeasti pois pöydästä ja pakeni paikalta. Andromeda sen sijaan jäi poikansa seuraan muistelemaan, oliko Kalpa lainannut vaaleanpunaista huulipunaa häneltä vai hänen äidiltään.

snapshot_52f1e9f6_3304ecb1.jpg
Basiliskin kasvu aikuiseksi kissaksi sujui hyvin ja huomatusti. Noita nimittäin piti jatkuvalla äänekkäällä ulinallaan huolen siitä, että koko talon väki oli paikalla seuraamassa hänen pentunsa kasvua. Komea kissa Basiliskista kasvoikin.

snapshot_52f1e9f6_3304efac.jpg
Erityisesti Leo Minor kiinnitti huomionsa Basiliskiin. Hän ihastui kissan turkin väritykseen ja oli vähän väliä halailemassa, paijailemassa ja pusuttelemassa Basiliskia.

snapshot_52f1e9f6_f304edf0.jpg
Basilisk -kissan lisäksi Leo Minor kiinnitti huomiotaan koulunkäyntiin. Hän oli aloittanut koulun syksyllä ja huoli arvosanoista painoi jo nyt - mitä jos nämä eivät riittäisikään sitten joskus yliopistoon?

snapshot_52f1e9f6_d31e89b8.jpg
Yön aikana satanut ensilumi sai kuitenkin koko perheen unohtamaan pienet, turhat huolensa. Puutarha näytti hennon kuuran peittämänä kauniimmalta kuin koskaan, eikä huomattavasti kylmennyt sääkään haitannut, kun katseli pihamaata kaakaokupposen kera sisältä lämpimästä.

snapshot_52f1e9f6_5304f55c.jpg
Ensimmäisenä valkeana aamupäivänä oli myös perheen uuden vauvan aika syntyä. Andromeda järkyttyi kipujen voimasta jälleen, eikä voinut ymmärtää, miten synnytys saattoi jokaisella kerralla käydä aivan yhtä kipeää.

snapshot_52f1e9f6_f3050eee.jpg
Onneksi myös palkkio synnytyksestä oli jokaisella kerralla aivan yhtä ihana. Tulokas oli tälläkin kertaa poika, joskin iho oli periytynyt isoisän sijaan äidiltä. Suuret, siniset silmät olivat tietenkin merkki Kalpan isyydestä, ja valmiiksi huoliteltu ulkonäkö selvästi äidiltä perittyä. Poikavauva sai nimekseen Rigil Kent.

snapshot_52f1e9f6_f31e8375.jpg
Rigil Kentin syntymän jälkeen taivaalta tuprutti kylmää lunta niin sakeasti, että talon lämmitystä oli parannettava huomattavasti. Edes kissat eivät viitsineet enää tehdä pihamaalla tavanomaisia reviirin tarkastusreissujaan, puhumattakaan hyönteisten metsästyksestä.

snapshot_52f1e9f6_d31e855a.jpg
Sisätiloihin keskittyneen elämän keskelle ilmestyi eräänä aamuna jälleen kaksi uutta pentukissaa. Noita oli viettänyt uudelleen helliä hetkiä Salamanderin kanssa, ja tuloksena oli kaksi kermanvaaleaa kissaa.

Urospentu nimettiin Erklingiksi, ja se on horoskoopiltaan vaaka.

erkling.png

Naaraspentu sai nimekseen Kelpie, ja se on horoskoopiltaan leijona.

basilisk.png

snapshot_52f1e9f6_131e90b5.jpg
Lunta oli satanut päivien kuluessa niin paljon, että tiet olivat tukossa ja jopa ajatus autolla ajamisesta täysin mahdoton. Leutolaakson koululaisille se tiesi muutaman päivän lomaa, ja luonnollisesti Leo Minorkin oli asiasta innoissaan. Kun lämpötilakin nousi muutaman asteen, ulos uskalsi jo mennä aikaa viettämään. Niinpä Leo Minorkin päätti käyttää loman hyödyksi ja rakentaa puutarhan keskelle Leutolaakson komeimman lumiukon.

snapshot_52f1e9f6_131e9153.jpg
Sankka lumentulo oli houkutellut Leutolaaksoon myös uudenlaista eläinlajistoa. Leo Minorin arvostellessa tiukasti valmiiksi saamaansa lumiukkoa, pingviini mennä viipotti ympäri puutarhaa.

snapshot_52f1e9f6_d31e91b2.jpg
Vaikka ulkona olikin jo hieman lämpimämpi kuin aikaisemmin, kyllä siellä silti vilpoinen olo saattoi tulla. Leo Minor suuntasikin fiksuna poikana lumiukon tekemisen jälkeen sisätiloihin ja pyysi paikalla ollutta lastenhoitajaa keittämään hänelle kupin kaakaota.

snapshot_52f1e9f6_131e9575.jpg
Lumen valtaaman Leutolaakson keskellä kasvoi myös Rigil Kent. Poika peri isänsä suuret silmät ja muhkeat huulet, mutta vain aika näyttää, kumpaa vanhemmistaan Rigil loppujen lopuksi enemmän muistuttaakaan. Rigil Kent on horoskoopiltaan äitinsä tavoin kalat.

rigilkent.png

Kommentit olisivat toivottuja (: